Деян Дойнов иска стабилна местна икономика и сигурност за младите хора на община Сопот

Нови работни места чрез нови инвеститори и ниски такси в детските градини, а яслите-безплатни в община Сопот при кмет Деян Дойнов

 

 

Г-н Дойнов, преполовихте кампанията, всъщност как върви във вашата община Сопот?


-Смело мога да кажа, че моята кампания, т.е нашата кампания върви нормално. Още в началото заявих, че ще водим позитивна кампания, заложена на формулата „очи в очи” с хората.

Това разбира се са основно срещи с целеви групи от хора както в Сопот, така и село Анево. Нормално е тук-там да има  леки предизборни страсти с опонентите, но това е нормално. Не искам да плюя никого, защото нашите съгражданите знаят колко струва сегашният кмет, който почти сигурно е най-после ще си тръгне, тъй като управлява некадърно и действията на отделните институции доказват това.


-Вие сте кандидат, издигна от социалистическата партия. В този смисъл ви питам какви са акцентите, които сте заложили в социалната политика на община Сопот, след като хората ви гласуват доверие и бъдете избран за кмет?


-Когато говорим за социална политика, много често хората си представят раздаване на социални помощи и т.н. Само, че много по-важно от това е подкрепа на отделните групи от хора, които имат нужда от помощ, но не само. Общинската администрация трябва да бъде и като упора за младите хора, особено в малка община като нашата. Какво имам предвид ли. Имам идея и ще я реализираме и това е значително намаляване на таксите в детските градини. Сега родителите плащат по 50 лева месечна такса, но в моя мандат постепенно ще намалим тази сума и крайната стойност ще бъде до 20 процента от тази сума. А що се отнася до детските ясли, там съм категорично –ЗА да отпадне месечната такса.  Искаме да подпомогнем младите семейства, хората, които са решили да създадат семейство и останат в нашата община. Всичко това като кмет изцяло ще подкрепям във всеки един смисъл. Като част от социалната ни политика смея да кажа, че еднократната помощ за новородено бебе трябва да достигне до 1000 лева. Сега тази сума е едва 260 лева.


Жалко е, че заради некадърно управление през последните няколко мандата община Сопот губи много пари. Сега само лихвите по различните изпълнителни дела възлизат на над 3 хиляди лева. Това са огромни загуби, заради наглостта на определен кръг от хора, които 12 години ядат от общинската баница, без да мислят за жителите на община Сопот. Тези пари са загуба, но ако имаме нов кмет, тези средства ще отиват за подкрепа на младите семейства и другите хора, които имат реална нужда.


-За да се развива местната социална политика, обаче на изключително високо ниво трябва да бъде и местната икономика. Какви са вашите виждания в тази посока?


- Макар и малка община, към Сопот има проявен интерес  от инвеститори, които са готови да работят тук и да създават работни места. Няма как да се разчита само и единствено на ВМЗ, няколко малки предприятия в съседната община и това. Само, че хората с инвестиции искат сигурност, искат управленски капацитет и от страна на общината. Само, че със  сегашния кмет нито сигурността я има във финансов план, нито капацитета да води нови и нови бизнесмени, които са генерират общински приходи, нови работни места и стабилност за младите. Всички бягат от Сопот, видимо защо. В по-конкретен план мога да кажа, че като кмет съм готов, заедно с общинските съветници от всички партии да създаден Общински предприятие, което да се занимава с благоустрояването и комуналното стопанство. Освен, че сметосъбирането, сметоизвозването ще бъдат на много по-високо ниво, екологията в нашата община ще се подобри, но и ще имаме шанса са осигурим работа на наши съграждани, но и приходите от тази дейност мога да влизат в общинската хазна. Само тогава, когато имаме добри приходи, добре се управляват, а не както сега- милиони да дължи община Сопот, само тогава ще има просперитет за сопотчани и жителите на село Анево.

 

 

 

Просперитетът и стабилното управление на община Сопот идват с Деян Дойнов, който на изборите е  номер 4 в бюлетината за кмет на община Сопот и неговият екип от съветници!

 

 

Николина Божилова