Георги Георгиев: Община Калояново има нужда от устойчива икономика,социално и културно развитие


-Г-н Георгиев, преполовихте предизборната кампания. Какви срещи имахте до сега? Според вас как върви кампанията?

-Кампанията набира скорост и мисля, че за нас нещата вървят в добра посока. И вярвам, че ще се поздравим и с подобаващ резултат на 25 октомври. Ангажирани  сме с  конкретна и лоялна кампания, позитивна, ясна и точна политика, основана на реални идеи.

Ще спечелим доверието на хората, защото не само, че знаем какви са проблемите, но и как те да бъдат решени.

-За разлика от големия град, като че ли тук няма плакатна война. На какво се дължи кротката и премерена предизборна кампания. Имате ли данни за някакви злоупотреби от страна на ваши конкуренти за кметския стол?


-На този етап кампанията в нашата община,от страна на нашите опоненти, не блести с особена динамика. Ние ходим при хората, правим си срещи с тях, искаме да чуем и тяхното мнение, за да станат техните проблеми пълно достояние до нас и да можем да ги впишем в нашата програма.Ние  залагаме преди всичко на срещи „лице в лице” с избирателите.По отношение на кампанията, която водим ние - аз винаги заявявам, там където ходим, а именно, ако ми задават въпроси за нашите опоненти , да не очакват, че ще ги плюя. Ще отговарям на всякакви въпроси, но в рамките на почтителния и уважителен толерантен тон...Да хуля по опонентите си това няма да се случи. Ние сме една община , в която се познаваме всички ...Утре всички като се срещнем след изборите искам да си казваме пак усмихнати „добър ден". На същото мнение съм и за моите опоненти. До края остават много малко дни и апелирам да се запази толерантния тон.


-Имат ли смелост хората да споделят проблемите си с Вас? Какво най-често ви споделят?

-Проблемите са идентични като в повечето общини в България: липса на канализация, недоразвита пътна инфраструктура, блгоустройствени проблеми, безработица  и т.н. Хубавото е, че имаме какво да предложим на хората.Силни, работещи идеи, ясно разписани за следващите четири години, това предлагам аз Георги Георгиев и моят  екип на хората от общината, а жителите на община Калояново заслужават енергията и волята да работим за по-доброто бъдеще.

-Ангажирахтели се с нещо конкретно, което трябва да се реши буквално след изборите. Знаем, че много често има такива проблеми, които не търпят отлагане и хората настояват да бъдат решени?


-Хората  са съгласни  с това ,че приоритет  в бъдещото управление на Общината са продължаването на започнати  и кандидатстването по нови европрограми.Европейските фондове са важни, защото няма как да бъдат заделени средства нито от местния бюджет, нито от националния за решаването на тези проблеми, които са наслагвани десетилетия наред.Десният кмет е работещ управленец. Той не стои само в кабинета си да подписва документи, той е сред хората, вижда проблемите и намира начин да ги решава. Оправданието за липса на средства не е основателно, понеже основната работа на един кмет е тъкмо да намира средства за населеното си място и аз се ангажирам с това.Най-големият дефицит при избори е ниската избирателна активност. Това означава да оставим бъдещето си на случайността. Нашата цел, целта на тези срещи е да стигнем до всеки човек и да го убедим да гласува по съвест. Това, което категорично мога да поема като ангажимент е, че ще продължим да участваме активно и да помагаме на община ще надгради започнатото и ще работи за всеки един жител на общината.Никога няма да  забравя за ангажиментите, които съм поел към хората, ще остана човечен, разбран, отворен за диалог с всеки, чувам  различните мнения и се вслушвам във всяка препоръка.


-Как хората- млади и стари гледат на ангажиментите, които вие поемате да продължите,след успешното управление на Александър Абрашев?

-В община Калояново сме  в добрата позиция следващите четири години да надграждаме постигнатото. А постигнатото се вижда от всеки отделен човек. Този процес трябва да продължи. На всеки 4 години жителите на общината проявяваха  мъдрост и избираха  за кмет един достоен, деен и можещ ръководител. Александър Абрашев показа как една малка община може да бъде еталон за добро управление. Силно вярвам, че и на 25 октомври  хората отново ще  проявят разум и далновидност като ми  гласуват доверие.
Основната ми цел е да надградим постигнатото до момента от Александър Абрашев  като кмет на общината, като с това постигнем устойчиво икономическо, социално и културно развитие на Община Калояново и висок жизнен стандарт на населението. Основните усилия на мен  и екипа ми ще бъдат насочени към подобряване на обществената инфраструктура и на жизнената среда, осигуряващи висок жизнен стандарт. Ще работим общината да се утвърди като предпочитано място за живот и реализация.-Успяхте ли да покажете все пак пред избирателите и хората, които са в листата на РБ-БДЦ-ДДД? Да изтъкнете техните предимства пред останалите ви конкуренти?

-Кандидатите ни за общински съветници са обществено ангажирани личности, професионалисти в своята област – икономисти, лекари, земеделци, представители на бизнеса и прочие.Ние  залагаме на кандидати за общински съветници и издигаме  кандидатури на кметове, които имат визия за развитието  на тези села  и за разрешаването на конкретните проблеми.Листата ни се състои от предприемчиви хора с гражданска позиция и решимост за промяна.Много от съветниците в листата са били в досегашния Общински съвет и ще помагат на новите. Надявам се, че в новия Общински съвет ние  ще имаме по-добро числено превъзходство, за да решаваме още по-успешно и с лекота проблемите на нашата Община следващите четири години.


-Какво ви предстои до 25.10.2015 година?
 

-Преди всичко ние ще продължим срещите си с хората от всяко населено място в общината.
Ето и част от програмата на нашата местна коалиция в рамките на предизборната кампания:


*На 14 октомври /сряда/ заедно с  кмета  на село Дълго поле  Тодор Танански  ще дадем курбан за здраве и благополучие  по случай  християнския празник „ Света Петка Българска“.Курбанът ще бъде осветен в църквата „Архангел Михаил“  с. Дълго поле  в 9.00 часа, а в 18.00 часа ще  се раздава на хората в центъра на селото.За доброто настроение ще свири „Памуков Бенд“ с ръководител Орлин Памуков.


* На 17 октомври/събота/   заедно с  кандидата за кмет на с. Житница Иванка Хаджицанчева  организираме  предизборна среща от 19.00 часа в Културния Център.Гостува рок-група „The Dust“

* На 18 октомври /неделя/ заедно  с  кандидата за кмет на с.Черноземен Мария Цънцарова  ще си имаме среща с черноземенци  от 18.00 часа на  центъра на селото.Ще свири народен оркестър с ръководител Младен Арсов.

 * На 20 октомври/вторник/ от 19.00 часа в читалището  с кандидата за кмет на село Песнопой Пламен Иванов  ще се срещнем с жителите на селото. За доброто настроение ще се погрижат   народен оркестър с ръководител Младен Арсов и професионална танцова формация „Антик.

Георги Георгиев и листата на РБ-БДЦ-ДДД и кандидатите за кметове на кметства са под номер 7 в бюлетините!

 

Албена Петрусенко