Опорочен дебат между кандидатите за кмет на Кричим

Кандидатът за кмет на община Кричим за трети мандат от „Движение Нашият град” Атанас Калчев няма да участва в инициирания дебат в читалището за утре вечер.

 

 

„Всички регистрирани в Централната избирателна комисия партии за местни избори 2015 г. имат номерация, определена  чрез проведен жребий от ЦИК. Същата номерация обаче не важи на местно ниво, тъй като има регистрирана местна коалиция в ОИК Кричим, поради което подобен дебат е нелегитимен.

 

На второ място липсва покана за договаряне и постигане на политическо споразумение по темите и правилата на диспута между всички кандидати на местните избори в Кричим.

 

При условие, че инициатора за този закъснял диспут е кандидатът на ГЕРБ, който настоява за ред, законност и публичност, именно той нарушава общо приетите правила за провеждане на подобен дебат. Друг абсурд е, че еднолично един от кандидатите е решил да определи темите за диспута. 

 

Тегленето на жребия за реда на изказване на кандидатите на подобен диспут и времетраенето му по правило трябваше да се проведе до 23 септември.

 

„Не искам популизъм и говорене, а работа и факти, които да говорят по проблемите, вълнуващи кричимци.”, заяви кандидатът за трети мандат на Община Кричим от „Движение Нашият град” Атанас Калчев.