Пламен Славов с легенди на карловския футбол възражда спорта в цялата община

Възможност за спортно развитие на младите, а общината да печели от спортните обекти, не да ги продава на безценица

„Срам ме е, че футболът в Карлово е умрял, няма го и другият спорт. Сегашният кмет нищо не направи, за да се развива спорта в нашия град”. Това заяви пред журналисти Христо Митков-ЧАКИ, един от най-известните карловски футболисти от близкото минало. Професионалъстът от славния тим на ФК „Торпедо” Карлово, заедно с друг бивш национал и футболист на карловския отбор Венцислав Петров-Близнака коментираха възможностите как от тук нататък да се развива футболът и като цяло спортът в Карлово и региона.Двамата изразиха крайното си възмущение как е възможно сегашния футболен тим да бъде на последноя място във „В” Югоизточна група, при условие, че Карлово може да има отбор в Б груп на България, подплътен със страхотна детско-юношеска школа. За да се случи всичко това обаче е необходимо да избрем кмет, с чиито общи усилия  да го нреализираме. Най-подходящия за това сме сигурни, че е Пламен Славов и затова изцяло даваме нашата подкрепа за него. Призоваваме всички футболисти, бивши и настиящи, всички спортни деатели да го подкрепим на предстоящите местни избори, та след тях футболът в нашата община да възкръсне и да намери отново мястото, което заслужава. Карловци имаме нужда от спорт, футбол-това е световен феномен. Грехота е да го загърбваме. Това заявиха в един глас Чаки и Близнака-едни от малкото футболисти, прославили футбола в града на Левски.


Сега те са готови да направят същото, само, че като част от спортния екип на Пламен Славов, който има най-големи шансове да смени на кметския стол, Кабаиванов, който явно е загърбил не само футбола, но и целият спорт в Карловската община.


Пламен Славов разясни стратегията на БСП за развитие на спорта в цялата община. Тя предвижда подпомагане на спортните клубове чрез общинския пари и изграждане на спортни площадки във всяко населено място.


Според Венцислав Петров развитието на спорта зависи изцяло от волята на Кмета и общинския съвет. Той заяви, че ще работи с Пламен Славов за възраждане и развитие на футбола, като за целта ще търси спомоществователи в лицето на известни и доказали се спортисти, радетели на  спорта. Най-големият проблем според него е спортният комплекс в Баня, от който общината се отказа. Близнака даде добър пример с много по-малко куротно селище, което благодарение на спортния си комплекс за подготовка, привлича спортисти от цяла свят и печели от това.


Той се ангажира да търси съдействие с ПФК"Левски" – София, като Левски Карлово да стане сателин на гранда от столицата. По този начин освен развитие на местния футбол, ще се даде възможност и най-талантливите деца и юноши да играят на Герена, а защо не и по световните терена. Най-скорошният такъв пример е карловецът Петър Александров, който стана четвърти на Световното първенство през 1994 година, а сега гради треньорска кариера в Швейцария.Освен футбола, в Карловската община трябва да се развиват и другите спортове. Затова заявавам своята готовност, с екип от самите спортни среди, да се работи за реално, а не само идейно изпълнение на голяма спортна зала, в която достъп да имат спортисти от различни видове спорт, заяви Пламен Славов.


Той е категоричен, че освен в общинския център, за спорта и спортните бази, стадиони  и т.н. ще се отделят достатъчно средства, така че да същестуват и селските тимове, а защо не и в други села на община Карлово да се създадат клубове.

Какво казаха още Пламен Славов, Христо Митков-Чаки и Венцислав Петров, вижте в следващото видео:
https://www.youtube.com/watch?v=MR80qodk7HI

Анелия Танева