ДБГ с нови структури в общините "Марица" и Садово

„Движение България на гражданите учреди две нови структури в Пловдивска област. Това стана ясно, след като в Садово и „Марица”, партията на вицепремиера Меглена Кунева вече има свои хора, които харесват националната политика на формацията и действията на Кунева.


В община „Марица” учредителното събрание е било в село Труд, където млади хора са се обединили около идеята за реализиране на идеи, които да активизират младежите за решаване на проблемите на местната власт. Областният координатор Делчо Бакърджиев е присъствал на учредителната общинска структура, като е запознал присъстващите с политическата обстановка в страната, работата на ДБГ и на коалицията „Реформаторски блок”.  Били са обсъдени и предстоящите местни избори, както и ситуацията в община „Марица”.За местно ръководство на ДБГ са избрани Димитър Пеев-председател, а Яница Илчева и Невена Гатова съответно за заместник-председател и секретар.


В община Садово ДБГ също вече има структура. Тя се оглавява от Благой Видин, като сред членовете на опорния екип са още Асен Ячев и Наско Костадинов. Амбицията на новосформираните общински структури на ДБГ е представители на партията да приложат на местно ниво своите идеи и по-правилни решения за по-доброто управление на общините и местните общности.


Затова предстои  номинирането на кметове по общини и населени места.  Предстои да се направят и първи опознавателни срещи на двамата нови председатели с колегите им от другите партии, които са в Реформаторския блок.


От ръководството на партията коментираха, че разрастването на ДБГ е показател за правилната политика, която водят народните представители от РБ и частност и ДБГ в Народното събрание.