ДБГ се стяга за пробив в Пловдивска област

„Движение България на гражданите“ ще направи пробив на местните избори в Пловдив-област. Разчитаме на областния предизборен щаб да направи силни кампании на кандидатите за кметове и общински съветници на ДБГ и РБ, които до 20-ти май ще бъдат обявени.

Това казаха Димитър Танев и Настимир Ананиев, заместник-председатели на „Движение България на гражданите“ и народни представители от Реформаторския блок, на снощното заседание на Предизборния щаб на ДБГ на Пловдив-област, провело се в Пловдив.

Танев подчерта, че ДБГ настоява за единна регистрация на Реформаторския блок на местните избори през есента. На всички следващи избори от първите ни избори заедно като Реформаторски блок вдигаме подкрепата си и тази тенденция ще продължи, работим усилено по консолидацията ни в Блока и по организацията ни за изборите.Ананиев  допълни, че на места в страната РБ ще подкрепи независими кандидати или кандидати, издигнати от инициативни комитети.

В заседанието участваха Областният координатор на ДБГ за Пловдив-област Делчо Бакърджиев, заместник-областните координатори и всички председатели на 15-те общински структури на партията в областта.

Бакърджиев и щабът подчертаха, че през месец май ДБГ ще открие свои структури и в общините Марица и Садово.

Според решението на Националния съвет, взето на разширеното заседание в Бургас на 18 април 2015 г., ДБГ-Пловдив-област трябва да  обяви кандидатите си за  кметове до 15 май, а за общински съветници – до 20 май.