Асеновград най-красив град; Хисаря най-зелен град

Пловдив загуби битката със София за "Най-добър град за живеене" през 2014 година. Това показват резултатите от националното допитване на колегите от  "24 часа" и "Дарик радио". Като утешение за втория п-големина град в страната му бе присъдена наградата за "Град на бизнеса". От Пловдивския регион пак с утежителни награди бяха отличени Асеновград и Хисаря.

 

Първият е с приз за "Най-красив град", а вторият за "Най-зелен град". Президентът Росен Плевнелиев даде наградата на заместника-кмета Мария Вълканова по време на  церемония в София.

Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева връчи наградата за най-зелен град в България на Хисаря. По думите й, всички знаят, че зеленият град е най-добрата екосистемна среда, в която се развиват инвестициите, възможностите за бизнеса и се създават предпоставки за добър живот и стандарт на гражданите.

Тя посочи, че град Хисаря разполага с уникални природни дадености - 3 находища на минерални води, огромни възможности за развитие на балнео, спа-туризма, за привличане на посетители. и добави, че Хисаря е градът, който работи целенасочено върху устойчивото инвестиране в екологична инфраструктура, така че да съхрани тези природни дадености, както и че там на 100 % е изградена система за опазване на водите.