Цветанов заговори за смени в ГЕРБ Пловдив-област; Райна Петрова пише книги за своите

До дни Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще обяви смени в ГЕРБ Пловдив област. Това каза зам.-председателят на партията Цветан Цветанов.Припомняме, че преди седмица четирима от районните председатели на ГЕРБ в Пловдив град бяха сменени."Единствената структура, в която не сме обявявали рокади досега, е ГЕРБ Пловдив област", каза Цветанов  в областния град, където бе открит офис на евродепутата от Андрей Ковачев.

 

От общинските структури на партията все още не смеят да коментират или да дадат прогнози дали областното ръководство и тези по места в 17-те общини ще запазят местата си или ще бъдат подменени.

 


Интересното от петъка остава неочакваното и без покана низвергнатата от своите бивша кметица на пловдивския район „Централен” Райна Петрова се е появила на  пролетния партиен  купон, съобщава blitz.bg.


Тя е отишла да се ръкува специално с кмета Иван Тотев и заместник-председателя на партията Цветан Цветанов. Петрова се е държала изключително враждебно със съпартийците си и на няколко пъти е казала: „Пиша книги за всеки от вас, ще ви дам да ги прочетете”. „Това ни прозвуча като заплаха, изглеждаше гневна и ядосана, всеки, който се опита да я поздрави, беше посрещнат със студенина и презрение”.

Това разказаха източници на БЛИЦ, присъствали на пролетния бал на ГЕРБ. Компания на детронираната кметица е правила бившата шефка на РИО, бивш кмет на район „Южен” и настоящ член на борда да директорите на летище „Пловдив Павлинка Кацарова. Кацарова подаде оставка като управник на район „Южен”, защото блъсна две деца и избяга. За това престъпление тя бе осъдена.


Райна Петрова бе отстранена от длъжност, след като разследващи извадиха далаверите от район „Централен” на показ. Стана ясно, че Петрова заедно със скандалната бизнес дама Надежда Минчева, са придобили монопол над детските градини в района. Обществените поръчки за хранения са печелени постоянно и неизменно от фирмата на Минчева. Килограм грозде посред сезона се е продавало на цена 7 лева за килограм, в забавачниците е била доставяна и вмирисана риба.


Кметицата е обвинена и във взимане на подкуп. Райна Петрова престоя няколко дни в ареста, в момента е на свобода под парична гаранция. След като излезе от зандана, тя се затвори в къщата си в Белащица, а снощното и появяване е първото такова на публично място от много време насам, обясняват колегите от Блиц.