Ето кои са председатели на ОбС в Хисар и Раковски

Rakovski-sesia1В Хисаря новият кмет е Пенка Ганева от ГЕРБ, а съветник номер 1 стана инж. Найден Павлов от местна коалиция СДС – АБВ. Най- много мандати има БСП – 5, по четирима ГЕРБ и коалицията СДС-АБВ, Социалицистическа партия „Български път“ е с трима съветници и с един – ВМРО.

Прочети още...

Ето кои са председатели на ОбС в Садово, Брезово, Лъки и Съединение

sadovo-telcharov-1024x768Досегашният председател на Общинския съвет в Садово Атанас Телчаров отново застава начело на местния законодателен орган.Той е избран на първото заседание на новия Общинския съвет днес.

Прочети още...

Първите заседания на новите общински съвети в Пловдивския регион

Krichim sesia staraEто кога са заседанията на новоизбраните Общински съвети в общините от Област Пловдив.Те ще се състоят със заповед на и.д. областен управител Евелина Апостолова съгласно Закона за местното самоуправление и местната администрация.

Прочети още...

Учат магистри как по-добре да управляват обществените поръчки и публичните финанси

paunov PAВсе повече са дипломиралите се в специалността "Публична администрация в ЮФ на ПУ

 

Управление на обществените поръчки” е най-новата дисциплина, която се въвежда от тази учебна година в магистърската програма „Публична администрация” към Юридическия факултет на ПУ „Паисий Хилендарски”. Това съобщи доц. д-р Христо Паунов, който е ръководител на програмата и заместник-декан на ЮФ.

Прочети още...

Конституцията е основен закон, но също и обществен договор

1 Paunov

Законодателят да спре поне за малко да се упражнява над Изборния кодекс.

 

Пловдивският конституционалист доц. д-р Христо Паунов в блиц интервю по повод 28 години от приемането на действащата Конституция и коментар по актуaлни правни въпроси.

Прочети още...

За геноцида над арменците през погледа на младите учени

TakiНа 24 април отбелязваме Международния ден в памет на жертвите от геноцида над арменците. Първоначално датата е обявена за Международен ден за солидарност с арменския народ от Европейския парламент през 1987 г., заради ужасните събития, станали през 1915 година в Османската империя.

Прочети още...

Заместник-омбудсманът на България с открита лекция пред студенти-прависти в ПУ

kolaj Kovacheva1

Инициативата бе на Кръжока по международноправни науки

 

Преподаватели, студенти и гости посрещнаха в Юридическия факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“ заместник-омбудсмана на Република България - доц. д-р Диана Ковачева. Това стана по време на  сбирка на Кръжока по международноправни науки към Юридическия факултет на ПУ.  Това никак не е случайно, защото именно Диана Ковачева е утвърден специалист по международно право, а последната и издадена книга в тази област е  „Индивидът в международното право“.

Прочети още...

Кметско изкушение! Заплатите им може да са колкото на министри

kmetstvo MarkovoКметомвтее ще могат да почвулаат мииенстксри зпалати, гаслува врчеа кбеаинътт на рденовото си здаиаесне. С помрени в неаарбтда за зпааитлте в даръвнжата адирнмитицсая се дваа по-глямоа совдоба на общкитнисе свъети да опедрелят вазъаннрдегжитяа на ктоемвете на онбщии, райони и кметтсва, като се фркисиа едиснтвено маскиняамлит рмеазр - до зпатлаа на мтииънср, т.е. олкоо 4600 лв.

Прочети още...

Рожден ден на regionalninovini.com, навършихме 5 години...

logo sajtПреди 5 години на 24 януари се роди regionalninovini.com, а преди това бе просто идея на група ентусиасти, решили да създадат една по-различна медия. Веднага на втората година се появиха сайтове с подобни или почти същото име, но regionalninovini.com  е пионерът на местните, на регионалните новини, основно в Пловдивска област.

Прочети още...

Малките села пак няма да избират кмет-питат се защо пак са прецакани

izboriБлизо 3 000 насели места у нас няма да избират кмет на предстоящите през есента местни избори. Причината е, че в тези градове и села живеят по постоянен адрес под 350 души.

Прочети още...