Румен Радев: Време е българите да узнаят кой е кандидатът за министър-председател и какви са истинските намерения на победителите в изборите


RadevВреме е българите да узнаят кой е кандидатът за министър-председател и какви са истинските намерения на победителите в изборите, затова ще връча проучвателния мандат на парламентарната група на „Има такъв народ“ днес в 17.00 часа. 

Прочети още...

„Лято в Капана2021 “ продължава с концерт на на Little Big Band

kapanaИнициативата „Лято в Капана 2021“  представя разнообразни културни събития – концерти, изложби, представяне на книги и литературни четения, камерен театър и танц, артистични инсталации, дегустации на храни и напитки, които се случат на различни локации в любимия квартал – на сцена „Ядрото“, ул. „Абаджийска“, паркинга на ул. Константин Стоилов“ и други.

Прочети още...

Студенти-прависти от ПУ предлагат решения за усъвършенстване на законодателството

 

suna2020СЮНА- поле за допълнително развитие на бъдещи юристи

 Юридическият факултет на ПУ „Паисий Хилендарски” за 7-ми път организира и проведе Студентска юридическа научна академия (СЮНА). Бъдещите юристи представиха свои научни разработки по избрани теми от различни области на правото, оценявани от професионално научно жури от утвърдени специалисти в правната теория и практика: доц. д-р Люба Панайотова, която е ръководител на Катедра „Гражданскоправни науки”, проф. д-р Григор Григоров, гл.ас. д-р  Антония Илиева и миналогодишният победител  в СЮНА -  Моника Дженаварова, която е петокурсничка в ЮФ.

Прочети още...

Прокуратурата погва отровителите на пчелите, дано да стигне докрай и да има наказани

pcheliВ изпълнение на конституционния прерогатив на прокуратурата да следи за спазване на законността, в защита на държавния и обществен интерес и на основание чл.145, ал.1, т.6 от Закона за съдебната власт (ЗСВ), Върховна административна прокуратура (ВАП) ангажира министъра на земеделието, храните и горите и изпълнителния директор на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ)

Прочети още...

Короната върна хората по селата; дано да е за добре

jitnica dronИзвънредното положение, което е обявено в България по повод пандемията от коронавирус, за пореден път показа важността от това - хората да имат своите къщи и градинки в селата.

Прочети още...

Арменска Коледа 2020.... с молитва да има свещеници във всеки храм

armenski poppКоледното време все още не е отминало. Не са утихналите емоциите от богатите трапези и  дните, наситени с духовни благодати, ако не за всички, то поне за мнозина, но е време да повдигнем един проблем, който ще предстои да бъде разглеждат, решаван, и дай Боже разрешен в полза на вярващите наши събратя в християнството- българските арменци. Какъв е точно проблема-нашия екип се свърза с д-р Таки Тавитян от Пловдив, която твърде добре познава общността, от която е и тя самата, нейните очаквания и потребности.

Прочети още...

Само 250 дни ще се работи през 2020 година. Вижте защо!?

kalendarche-Rabotni dni100 почивни и 16 официални празници

През 2020 работните дни ще са 250 или 2000 работни часа при стандартните 40 часа на работна седмица. Най-натовареният месец е юли с 23 работни дни, а най-свободният е май само с 18.

Прочети още...

Свинското поскъпва за Нова година ?

praseВъпросът с цената на свинското месо преди Коледа - разговор с Атанас Урджанов, председател на Асоциацията на месопреработвателите в България пред колегите от Радио Пловдив.Месопреработвателите в България работят с месо от Европа, в нашата страна никога не е достигало българското свинско месо, то е едва 10 % от суровината.

Прочети още...

Институтът за държавата и правото при БАН чества 70 години дипломатически отношения България-Китай


Ilieva Zinovieva„70 години от установяването на дипломатически отношения между България и Китайската народна република“ е темата на международна конференция, която организира Институтът за държавата и правото при БАН.  В тридневния форум ще участват доказани български и китайски учени, дипломати, политици и лица от обществения живот на двете държави.

Прочети още...

СДС се отчете след изборите за Пловдив и региона

sds GeorgievСДС Пловдив-област, на пресконференция в пресклуба на БТА в Пловдив, отчете много добри резултати на Местни избори 2019. Заместник-председателят на организацията Георги Пилев каза, че имат един кмет на община, четирима председатели на общински съвети, 23-ма общински съветници, 12 кмета на населени места и седем кметски наместника. С 5,8 на сто подкрепа за пореден път отчитаме най-добри резултати в национален мащаб, което е и с лек ръст спрямо предходните избори от 2015 година, подчерта Пилев.

Прочети още...