инж. Александър Държиков с поздрав по повод 136 години от Съединението

darjikovПриемете моите най-искрени поздравления по случай 6 септември - Ден на Съединението на България и празник на град Пловдив. Денят, в който цял един народ застана като един и защити своето изконно право за обединение, разчитайки на себе си и вярата в общото си бъдеще.

алко са моментите в хилядолетната ни история, които по такъв категоричен начин доказват, че съединението прави силата. Актът на Съединението не бе само демонстрация на несломимия български дух, а венец на възрожденския устрем на поколения българи за свобода и обединение на Отечеството. Преди 136 години нашите предци отдадоха себе си на Родината без корист и отказвайки се от личното си благополучие. Те имаха вярата в себе си, която ги водеше по пътя на това родолюбиво дело.
Съединението на Княжество България и Източна Румелия е повод за гордост за нас, пловдивчани. Градът ни бе достойната сцена на този безпрецедентен акт, обединяващ ни териториално и духовно. Пловдив бе онзи пътеводен лъч на силата на българския дух, единомислие и родолюбие.
Без съмнение 6 септември 1885г. е символът на националното ни самочувствие. Историческото ни развитие през изтеклите 136 години остави своя отпечатък, но никога не заличи този величествен акт от родовата ни памет. Наш дълг е да помним саможертвата на прадедите ни и техният подвиг и да го предаваме на бъдещите поколения.

Българският народ има своето минало, от което да черпи сила и упование, чертаейки своя утрешен ден.

Дълбок поклон пред хилядите знайни и незнайни герои осъществили Съединението на България!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК !