Радомира Михова е гост-лекторът, който финализира годината за презентационните умения на първокурсниците от специалности Социология и науки за човека и Гражданско образование и чужд език

48081809 297899530850791 4689489978059653120 n11111В края на 2018г. Радомира Михова представи иновативната си програма „Успешен глас“ пред студентите от двете топ-специалности на катедра „Социология и науки за човека“ - това са традиционната вече едноименна специалност „Социология и науки за човека“ и премиерната за тази учебна година „Гражданско образование и чужд език“.

В рамките на експериметалното поле на Социологическата лаборатория, студентите имат възможност за първи път да развият своите презентационни умения. Способности, които са все по-търсени при практическата професионална реализация на младите хора, защото са част от т.нар. „меки умения“. Създатели на дисциплината „Социологическа лаборатория“ са доц. д-р Стойка Пенкова (Р-л на Катедра „Социология и науки за човека“) и доц. д-р Светлана Събева (ръководител на бакалавърската програма). Водещ на курса по Презентационни умения към лабораторията тази година е Мишо Гръблев.

 

Радомира Михова има 25-годишен стаж в регионални и национални медии, повече от 10000 часа работа в пряк ефир, над 1000 рекламни клипа, а като обучител е помогнала на десетки професионалисти да развият пълния потенциал на своята харизма.

На студентите Радомира Михова представи есенцията на своя курс „Успешен глас“, като даде примери от своя опит и от опита на чужди автори и лидери, които много често са имали затруднения и притеснения, които не са чужди и на днешните млади българи. Говорни дефекти, диалектни форми, страх от публика, неубедителни публични изяви са проблеми, които вече са решими с подходящите упражнения и желание за промяна.