Вера Вулджева и разработеният от нея модул по Организиране на събития, гостуват на курса по Презентационни умения за първокурсниците от Социология и науки за човека и Гражданско образование и чужд език

IMG 20181107 162412     Вера Вулджева (дългогодишен член на УС на Фондация „Искам бебе“, а днес консултант и фасилитатор) представи визията си за успешното организиране на събития в специален модул, предназначен за студентите от първи курс на специалности „Социология и науки за човека“ и „Гражданско образование и чужд език“ при Философско-историческия факултет на ПУ "П. Хилендарски". След края на активната си работа за „Искам бебе“, Вера Вулджева остава вярна на призванието си да помага в България да се раждат повече деца, като продължава да консултира двойки с репродуктивни проблеми в областите на своята експертиза. Натрупаният над десет годишен опит и организирането на стотици събития от целия спектър на „събитийния мениджмънт“, раждат идеята да подреди своята емпирия в серия от обучения, насочени към бизнеса и неправителствения сектор, които все по-често се обръщат към формата „организиране на събитие“ за голяма част от своите активности.

    За студентите от Философско-историческия факултет на ПУ „П.Хилендарски“, в експерименталното поле на Социологическата лаборатория и тазгодишния курс по Презентационни умения, гост-лекторът представи есенцията на своите насоки към бъдещите организатори на събития. Освен основните стъпки при всяка една организация, акцентът падна и върху видовете събития, както и върху някои модерни тенденции, като например „събитие за набиране на персонал“.  
     Курсът по презентационни умения продължава с гостуването на Велизар Петров,  изпълнителен директор на Агенция за регионално развитие с Бизнес център за подпомагане на малки и средни предприятия – Пловдив www.rda-bg.org . Неговият модул ще бъде посветен на бизнес презентирането и управлението на проекти, както и представянето пред студентите на един неочакван, но изключително важен проблем – наследяването и „тренсферът“ на бизнес, който е фокус на един от активните към момента проекти, управлявани от Агенцията - проектът STOB regions.
     Практическата страна на презентационните умения за студентите от специалностите Социология и науки за човека и Гражданско образование и чуждIMG 20181107 151540 език, ще бъде продължена и от гост-лектор Радомира Михова – www.radomira.bg . Тя притежава повече от 25 години опит от активна работа в медии, повече от 10000 часа ефирно време, участвала е в изработването на над 1000 реклами и от няколко години е събрала опита си в специализираната си тренинг програма – „Успешен глас“. Нейният модул ще бъде предназначен за студентите, „които искат да подобрят своята артикулация, дикция и изказ, да преодолеят страха от говорене пред публика, както и да имат убедителни медийни изяви“.
     Създатели на дисциплината „Социологическа лаборатория“  са доц. д-р Стойка Пенкова (Р-л на Катедра „Социология и науки за човека“) и доц. д-р Светлана Събева (ръководител на бакалавърската програма), а водещ на курса по презентационни умения е докторант Мишо Гръблев (дългогодишен журналист и водещ).