Директори с призове за 24 май

В навечерието на 24-ти май - Денят на славянската писменост и култура бяха отличени най-активните училища в община „Родопи”. Критериите, по които те бяха оценени, са добри педагогически практики, успехи на собствени ученици в конкурси и олимпиади на регионално, национално и международно ниво и реализиране на проекти.

 

Комисия от общината определи  директорите с най-висок принос в утвърждаването на традициите в българското образование. Приз за висок професионализъм и всеотдайност при изграждането на съвременния облик на българското образование получиха Елена Шишкова – директор на ОДЗ „Веселушка” в село Марково, Антония Андреева – директор на ОДЗ „Ралица” в село Белащица и София Колева – директор на ОУ „Васил Левски” в село Брестник.
 
Директорите на детските и учебни заведения отбелязаха, че материалната база и храненето се е подобрило значително през последните години.
„Преди децата се хранеха предимно с попари, сега вече в менюто има заешко и пуешко месо, както и зърнени храни със сушени плодове, а преди парите не достигаха”, разказаха директорите.
Те отбелязаха, че сега имат и средства за мебели и поддръжка на сградите.

В община "Марица" също е имало подобно тържество, но в съобщението до медиите не става ясно кои са директорите на учебни заведения, а се използва случаят 24 май кметът Иванов да се похвали с протоколни снимки, като дори не са споменати имената на заслужили учители, които всекидневно отдават сили и знания за родителите си.

 

В другите общини от Пловдивска област също е имало подобни тържества, но кметовете са преценили, че не искат да ползват 24 май за своя пиар акция и кротко са отбелязали празника, в истинска подкрепа на културата и образованието, като са подгтовили десетдневни  тържества с богата програма.