Службите душат около кмета на Съединение

Службите за сигурност са започнали да се интересуват от кмета на Съединение Георги Руменов.Компетентните органи извършват щателна проверка на градоначалника, след като неговият заместник Георги Трендафилов бе обвинен в длъжностно присвояване.

 

 

Трендафилов бе арестуван при операция на Икономическа полиция, проведена под ръководството на Окръжната прокуратура в Пловдив. Вече са му повдигнати обвинения за присвояване на 15 000 лева от бюджета на общината, извършено при условията на продължавано престъпление. Според прокуратурата средствата са били предназначени за честванията на празника на Съединение през 2013 и 2014 година.

Покраи разследването на Трендафилов, в службите се получил анонимен сигнал, че кметът може да е замесен в аферите. Било посочено, че градоначалникът демонстрирал охолен начин на живот, което нямало как да се случи, ако разчита само на кметската си заплата.

Икономическа полиция пък продължава да проверява огромния брой документи, които бяха иззети общината при задържането на Трендафилов.

*информация на агенция ПИК