В Карлово къпят младите булки на Ивановден

Karlovo bulkaНа Ивановден в карловския квартал Сушица къпаха традиционно булки, които са сключили брак през изминалата година Обичаят е древен, идва от незапомнени времена и се нарича „Къпанак“. “Къпят се в коритото на Дръндевата чешма за здраве, плодородие и берекет“- споделя пред колегите репортери от Karlovo.tv важните моменти на обичая Гинка Тодорова – член на настоятелството на НЧ“Васил Левски 1927“- кв.Сушица.

Прочети още...

Обновяват пешеходни пътеки в Пловдивска област

pateka socialistkiОбединението на жените социалистки в Пловдивска област стартира своя проект „Чуй ме! Виж ме!”.

Началото бе поставено на 19 ноември, когато се отбелязва Световният ден за борба с насилието над деца. Кампанията, чиято идея е обществото да бъде с още по-широко  отворени очи към проблемите на жертвите на насилие, включва и възстановяване на 10 пешеходни пътеки в селища от Пловдивска област. Първите бяха в село Труд и град Хисаря.

Прочети още...

Обмислят специални субсидии за розарите

roziНеобходимо е преференциално субсидиране на производителите на маслодайни култури. Това съобщи пре дколегите от Радио „Фокус“-Пловдив председателят на Националния съюз на производителите на етерично-маслени култури в България Зара Клисурова.

Прочети още...

Призив за помощ

plakat dete pomoshtOт наши читатели до нашите читатели

Съвсем скоро наши читатели се обърнаха към редакцията ни с молба да публикуваме този плакат. Винаги сме вярвали, че целта на една медия, била тя и електронна е, освен да оповестява дадени новини, събития, да изнася в публичното пространство действията и бездействията на местната власт, то на преден план е медията да бъде съвсем близо до хората, а според възможностите им и да помага.

Прочети още...

Кой ще чуе библиотекарите за по-добри заплати и достатъчно финансиране?

„Убий глупака с книга”. Това гласи една от поговорките, които понякога изглеждат странни, понякога истински, а понякога като днешния ден и действащи. Стотици служители на библиотеки и читалища вдигнаха в ръце „своето” оръжие и поискаха трудът им да бъде оценен подобаващо и респективно да им се увеличат заплатите през следващата година.

Прочети още...

ГЕРБ Пловдив-област остана без ръководител

С писмо до Председателя на ПП ГЕРБ Бойко Борисов и Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ, председателят на областната структура на партията Здравко Димитров заяви своето желание да освободи заеманият от него пост на Областен координатор на ПП ГЕРБ за Пловдивска област.

Прочети още...

Директори с призове за 24 май

В навечерието на 24-ти май - Денят на славянската писменост и култура бяха отличени най-активните училища в община „Родопи”. Критериите, по които те бяха оценени, са добри педагогически практики, успехи на собствени ученици в конкурси и олимпиади на регионално, национално и международно ниво и реализиране на проекти.

Прочети още...

Чистят канавките край Съединение

10 километра отводнителни канали почиства oбщина Съединение. Това се случва с общински средства, за да се избегне наводнението, което сполетя града  преди Нова година.

Прочети още...

Съветници гонят домашните животни извън селата, стопаните негодуват

Да не се отглеждат домашни животни за лични нужди, извън определената бройка, записана в общинската наредба. Това предлага съветникът в“Марица” Атанас Георгиев. Към настоящия момент в нормативния документ е записано, че човек може да гледа добитък дори и над допустимата бройка, стига да има разрешение от съседа.

Прочети още...

Службите душат около кмета на Съединение

Службите за сигурност са започнали да се интересуват от кмета на Съединение Георги Руменов.Компетентните органи извършват щателна проверка на градоначалника, след като неговият заместник Георги Трендафилов бе обвинен в длъжностно присвояване.

Прочети още...